De ce nu am purtat rochii și fuste până acum?

Am acest articol în minte de când am decis să îmi fac blog-ul. Dar nu știam dacă are și altcineva această problemă și dacă merită să o abordez; plus că am vrut să încerc cât mai multe remedii și să găsesc soluții, înainte de a vorbi despre ea. Pe oricine întrebam, despre aceasta temă, îmi spuneau ca nu au întâmpinat această problemă până acum. Este un subiect pe care multe dintre noi îl evităm deoarece ne rușinăm, deși recent am descoperit că multe suferim în fiecare vară, în tăcere. Dacă ești o femeie cu forme sunt sigură că te-ai confruntat și tu cel puțin o dată cu această problemă. 

Sursă foto – Pinterest

Eu din copilărie m-am confruntat cu această minunată iritație între picioare pe timpul verii și nu numai vara. De mică mi-au plăcut fustele și rochiile, dar nu puteam să le port. De cum pășeam din casă și transpiram, începeau să apară bubițele și senzația de usturime.

Țin minte că atunci când ajungeam acasă, mama mă ungea cu ulei pentru a calma zona iritată. Pe atunci nu erau atât de multe produse pe piață și era și la îndemână, mereu aveam în casă ulei. 

După ce am mai crescut problema a rămas aceeași, chiar glumeam cu mama și îi spuneam că este vina ei; deoarece când eram mică îmi ținea picioarele înfășurate pentru a le ține drepte, pentru ca la maturitate să am picioare frumoase. Și chiar am picioare drepte și frumoase. Chiar prea drepte. 😀

De-a lungul anilor, am încercat diferite trucuri pentru a evita ”iritația”, dar fără succes. 

Sursă foto – Pinterest

Am încercat cu pudră de copii, funcționează primele 10 minute – după care nimic; șampon uscat pentru a menține zona uscată – ghici ce, fără succes; cremă foarte hidratantă; deodorant stick; ulei de măsline, unt de cocos și lista poate continua dar fără niciun succes. Toate par să funcționeze în primă fază, dar după ce ies din casă nu mai au nici un efect. Au succes doar atunci când ies în oraș și trebuie să merg pe jos doar de la mașină până la restaurant și înapoi; dar dacă vreau să mă plimb nu ajută nimic. 

Multă lume mă întreabă vara dacă nu îmi este cald în blugi sau pantaloni lungi. Dar din păcate nu am de ales, uneori chiar și pantalonii îmi provoacă iritații. Însă, ce poți să faci? Asta este viața. Până în acest an m-am resemnat la gândul că vara nu voi putea purta toate acele rochii minunate și fuste pe care le aveam și pe care le-am donat de-a lungul anilor, pentru că eu nu le purtam. 

Anul acesta am decis că este cazul să mai testez câte ceva, pentru a putea totuși să port ceea ce îmi doresc în sezonul cald. 

Primul pas a fost să merg la un salon pentru diferite tipuri de tratamente. Dacă mă urmărești pe Instagram, sigur ai văzut că am început să fac radiofrecvență facială și corporală pentru a oferii un aspect mai neted pielii. Au avut efect toate acele ședințe dar tot nu am reușit să port ceea ce îmi doream… decât cu puțin ajutor. 

HM este magazinul de unde îmi place să îmi achiziționez lenjeria intimă; deoarece au prețuri bune și calitate bună. Văzusem online o pereche de chiloți modelatori care aveau și pantaloni scurți. Primul gând a fost că sunt perfecți pentru a-i purta sub rochii, ideea a fost bună – doar că ei sunt puțin cam groși și temperaturile fiind mai ridicate… deci nu fac casă bună vara. Într-una din obișnuitele mele vizite la ei, am găsit în magazin o pereche de pantaloni scurți modelatori și subțiri. Nu am mai stat pe gânduri și i-am achiziționat. Au fost cea mai bună achiziție a mea din ultima vreme. Sunt negri și subțiri; ce mi-aș mai putea dori de la ei, fac o casă tare bună cu rochiile mele, poate totuși mi-ar plăcea dacă aș găsi și culoarea pielii deoarece unele rochii sunt puțin mai transparente și ar arăta mai bine o pereche nude, dar chiar și așa sunt mega fericită cu alegerea făcută.

Sursă foto – Pinterest

Acesta este motivul pentru care în ultima vreme am putut să cumpăr și să port rochii, deși afară temperaturile sunt foarte ridicate, desigur îmi este puțin cald cu ei dar chiar și așa mă bucur tare că i-am descoperit. Plus că sunt atât de fini și au cusături fine încât nu mă irit de la ei, după cum am mai spus vara mă irit foarte ușor de la orice, chiar și de la cusăturile pantalnilor.

Am câteva kilograme în plus, dar cumva anul acesta am reușit pentru prima oară să mă accept așa cum sunt cu adevărat. Să nu îmi mai urăsc corpul, să îndrăznesc să port rochii și fuste – fără să îmi fie rușine cu picioarele mele mai groase sau cu brațele mai cu forme decât a altor fete, cu celulita sau cu vergeturile din dotare. Până acum nu îmi plăcea să îmi fac selfiuri sau poze unde să apar eu complet; dar odată cu vârsta înveți să te accepți așa cum ești și să nu mai găsești doar defecte la corpul tău, să văd și părțile bune pe care le are corpul meu și să îi mulțumesc că este sănătos. Nu toate avem 90-60-90, nu toate suntem ca manechinele din reviste, dar din fericire social media și lumea din jur au început să promoveze și femeile cu forme nu doar pe cele anorexice care se înfometează. 

Sunt curioasă câte dintre voi ați început să vă iubiți cu adevărat, să vă acceptați așa cum sunteți cu adevărat și mai sunt curioasă câte vă confruntați cu minunata iritație pe timpul verii? 

Aștept să îmi povestiți din experiențele voastre de până acum și cum ați soluționat problema iritației 🙂

XOXO

8 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Ana May spune:

    Văd că ai găsit soluția la care m-am gândit de la începutul articolului.
    Și sunt și pe culori alb sau bej.
    Începutul e putin mai dificil, apoi devine obișnuință.
    Succes!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Da, eu nu am gasit pe site-ul lor sau in magazin alte culori insa am sa mai caut 🤗

      Apreciat de 1 persoană

  2. Roman Nicoleta Ana Maria spune:

    Si eu am avut si am această problemă de cand ma stiu!cateva kg in plus este problema,dar si eu mi am luat lenjerie modelatoare și mai port din cand in cand cate o rochie!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Foarte bine, ma bucur sa aflu ca ai decis sa porti fuste si rochii si ca nu te ascunzi doar in spatele pantalonilor 🤗 care de altfel sunt foarte practici ☺️

      Apreciază

    2. Maya Anabela spune:

      sincer, inca nu.s împăcată cu mine dupa sarcina, dar lucrez la asta, si e ok, mi. am scimbat percepția mult fata de anul trecut, si sunt pe drumul bun😍🤔bine de știut cu acesti pantalonei/chilotei, chiar faini ca si daca bate vantu si. ti salt rochia in cap esri acoperit😅

      Apreciat de 1 persoană

      1. Important este sa o iei pas cu pas, nu trebuie sa accepti tot dintr-o data 🤗, ma bucur ca te-a ajutat articolul sa afli ceva nou ☺️

        Apreciază

  3. Rodica spune:

    Buna, si eu am cautat remedii si am gasit, pe langa pantalonii scurti, asa ceva:https://www.sosetaria.ro/lenjerie-corp/jartiera-cu-silicon-pentru-prevenirea-iritatiei-annes-satin-tigh.html
    Voi incerca, sa vad cum sunt!

    Apreciază

    1. Bună Rodica, am și eu din acelea însă pe mine nu mă ajută. Îmi alunecă și nu reușesc să le port, știu că ele nu ar trebui să alunece dar nu am găsit o soluție până acum. Pentru mine cel mai bine funcționează lenjeria de la HM, sunt niște pantaloni scurți subțiri dintr-un material lucios cu care nu am nici o problemă. Ii folosesc deja de mai mulți ani și sunt foarte mulțumită 😊

      Apreciază

Lasă un comentariu